2020-05-14
朋友想食Omakase,元朗幾間就呢間未試,所以安排左試壽司源打電話黎book 既時候:1st callMe: 星期一有無位Staff: 星期一full 左Me: 星期四晚有無位?Staff: 有呀Me(不死心): 星期一晚係咪真仲係無位😭Staff: 哦夜晚,夜晚有位呀!嗰陣時我都未無諗到,大家多數都係黎食lunch,好少係食夜晚😂FOOD:醋鯖魚壽司 - best of the night腦天手卷 - worst of the night (廚師發辦嘅餐廳都好鍾意用腦天...)唔係好鍾意佢整到咁熟,個肥美魚香無乜呢件食落真係太薄...以下嘅,都係大路,無話特別好食熟食:只能夠講,佢啲熟食真係好麻麻,寧願係淨壽司Overall:佢食材都係正路冇話特別新鮮,都冇話有啲咩罕見嘅魚壽司/魚嘅次序未能夠突顯到每件嘅特色同埋contrast,我覺得呢個位係Omakase 最重要同埋最有個價值嘅位:老實間間食材都差唔多,唔啱季節嘅都唔會用(想用都未必有得用),來貨都差唔係太多,反而係師傅嘅功力先係最值錢。用夜晚嘅價錢食佢,唔係唔好食嘅,但係真係唔值;Lunch 未試過所以唔敢comment, m
打電話黎book 既時候:
1st call
Me: 星期一有無位
Staff: 星期一full 左
Me: 星期四晚有無位?
Staff: 有呀
Me(不死心): 星期一晚係咪真仲係無位😭
Staff: 哦夜晚,夜晚有位呀!
FOOD: 醋鯖魚 壽司 - best of the night
腦天手卷 - worst of the night ( 廚師發辦嘅餐廳都好鍾意用腦天...)
唔係好鍾意佢整到咁熟,個肥美魚香無乜
呢件食落真係太薄...
以下嘅,都係大路,無話特別好食
熟食:
只能夠講,佢啲熟食真係好麻麻,寧願係淨壽司
Overall:
佢食材都係正路冇話特別新鮮,都冇話有啲咩罕見嘅魚
用夜晚嘅價錢食佢,唔係唔好食嘅,但係真係唔值;Lunch 未試過所以唔敢comment, maybe