2005-07-09 10 瀏覽
McCafe o既Mocha 真o係正到暈. PCC o既mocha o係好削, 朱古力味冇乜o既. Starbucks 好得多, 朱古力味好thick, thick 到可能會苦. McCafe o既, 朱古力味同咖啡味互不搶對方風頭, 係稍甜(要睇你去邊間分店, 同邊個沖你杯野), 但真係冇得彈!! 廿蚊一個medium o既mochaccino, 湯碗杯, 其實好抵. 唯一比唔上PCC同Starbuckso既, 係點沖都唔會熱到o係前兩者叫extra hot 咁熱. 我去慣藍田店, 呢間店嘛, 環境都幾晤衛生下. d 檯冇人執, 檯面好多液體冇抹, d位有成四五條長長短短o既頭髮. ...d staff 全男班, 幾後生架, 服務叫ok, 但係叫佢換個熱d o既mocha, 佢沖好之後, 擺o係個counter 道, 同個貌似manager o既人講野, 冇左件事! 其他果d 男士, 係後面行o黎行去, 偏偏睇唔到杯野. 杯野原本夠熱o既, 咁擺o係度都凍晒啦! 要我signal 俾個manager睇, 個靚仔先醒起我杯野!朋友仲嗌左小龍蝦蛋沙律三文治, 好似o係廿六蚊, 半份十

朋友仲嗌左小龍蝦蛋沙律三文治, 好似o係廿六蚊, 半份十四. 朋友食唔晒, 話寧願學我買個煙肉蛋漢堡食!