2024-08-20 576 瀏覽
McGriddle 初初出嗰陣時, 全城搶購, 但好多人食過都話麻麻地, 梗係啦, 始終連鎖快餐店預先整好, 芝士溶曬, 班戟包皮又淋曬, 點會好食呀!其實香港好多cafe都有類似嘅菜式, 新鮮整出嚟, 用料又靚啲, 完全兩回事!「大和堂」嘅「豬柳強」絕對係熱香餅豬柳蛋漢堡嘅天花板!首先啲pancake雖然冇楓糖粒, 但新鮮整出嚟嘅pancake軟熟又好味, pancake索咗附送嘅楓糖漿, 正呀!最重要塊芝士完好無缺, 小小溶咗喺豬柳嘅中間, 邪惡得嚟非常好味!流心煎蛋當然好過一嚿熟曬嘅煎蛋啦, 啲蛋漿流咗落去pancake同啲豬柳到, 冇得彈啦!鹹甜加埋嘅味道啱啱好!價錢當然係貴過麥當勞好多啦, 但其實有兩層豬柳同兩層pancake, 等於食咗一個豬柳漢堡加一個豬柳蛋漢堡啦!去大和堂點會少得咖啡, 我叫咗杯自家製黑糖鮮奶咖啡, 黑糖味唔係太濃, 咖啡body豐富!呢個先至係真正嘅熱香餅豬柳蛋漢堡!

自家製黑糖鮮奶咖啡

呢個先至係真正嘅熱香餅豬柳蛋漢堡!

2024-08-19
$84.5 (早餐)
自家製黑糖鮮奶咖啡