2009-10-24 8 瀏覽
20/09/2009 晴天那天收工後, 嘉豪陪我去九龍灣買電腦game, 不過都要考慮一下, 所以未能買到心頭好的game, 之後時候都不早, 我們都要找地方食dinner, 之後都走了幾個圈, 但我就好想食意粉or 焗飯, 見到"menu"都是有意粉or焗飯食, 所以我們好早已經入了去食飯了雖然內裡都不少客人,但是我們好快已經找到座位, 餐廳裡都是自助形式, 可以看了個menu後, 可以在門旁的cashier order 自己的食物,之後cashier會給我們一個number stand給我們, 之後我們可以先坐回座位, 食物預備好之後, 服務生會將食物送到我們的座位!之後都等了好久, 都差不多半都30分鐘, 先來了一客和風芝士焗餃子, 做法都是炸所以都幾多油, 都好脆口, 都好香濃芝士味道不久個磨菇湯也送到來了, 酥皮脹卜卜&好脆又冇穿,個磨菇湯好野生磨菇味, 好好味嘉豪order的熱情夏威夷pizza來了, 看來烘得好脆口, 配料都好足, 有火腿, 菠蘿&玉米, 味道都ok 啦!不過可能焗得有點over-cook , pie底&cheese 都焗得好乾!店員拿著一個熱燙燙的石
20/09/2009 晴天

店員拿著一個熱燙燙的石頭窩向我們的方向走過來,終於可以開飯了, 真是等了它好久, 我先將飯與龍蝦汁拌勻, 攪拌後龍蝦汁海鮮墨汁鍋飯看個賣相非常吸引, 好鮮艷的色彩, 個龍蝦汁比較稀身, 但海鮮都好多, 雖然有好香濃的芝士配搭, 但墨魚飯就好似只是得個色, 我就食不出是墨魚的味道和比較淡!

食西餐好像要食過甜品才叫完成自己的滿足感,食飯途中, 我已經order了個法式蘋果批配雪糕, 店員都給我溫馨提示, 可以食完後可以叫他們waiter 幫我上個甜品, 也提點我這個dessert 要等30mins , 都好多謝他的提點, 但我也算是一個好心急的人, 所以我食飯途中叫waiter幫起個dessert 給我, 食完個飯剛是30mins後, 我的法式蘋果批配雪糕終於到了, 個pie底是酥皮, 食落都帶點油膩, 但好脆, 熱辣辣的蘋果批再加上冰凍的加上雲呢拿雪糕在我口裡正在冷熱的交界---舌上感到一冷一熱, 咬下爽脆清香的蘋果, 也配上粉紅色的syrup, 好甜美也喜出望外!
整體而言,今餐都可以接受的, 不過等了不少時間, 出餐都比較好耐, 這裡環境坐得都可以好好輕鬆, 有自助調味吧, 食物方面就一般, 都可以接受!

ME.N.U
waiting number stand
酥皮湯餐龍蝦汁海鮮墨汁鍋飯$58&另加$4熱檸蜜
個磨菇湯好野生磨菇味,好味
都好colorful
和風芝士焗餃子$20
set h 的熱情夏威夷pizza&可樂$33
法式蘋果批配雪糕$24
$67.5 (晚餐)
ME.N.U
waiting number stand