2008-02-24 15 瀏覽
上次0黎食已經想試下佢0既quiche, 不過見佢個portion size都幾大, 唔敢試, 今次同屋企人一齊0黎, 唔怕試啦~~~ ^^要了spinach quiche, 好香蛋味!! 接近批邊有芝士, 溶溶的, 很吸引!! 個批底同邊做得唔硬, 呢個我都幾BUY~~唔錯呀~!! 可以用0黎做一餐正餐!!3件cheesecake:1. earl grey tea --- 呢個係3件CAKE當中我最愛的一件!! 好濃郁的EARL GREY味道~!! 件CAKE, AGAIN, 有質感!! 上面的杏仁片脆脆的, 添加了一點的層次~!! ^^ 很對我0既口味XD2. chocolate brownie sundae --- 呢個brownie位做得煙韌有至, 唔錯!! 上面個mousse ball做到好似ice cream ball咁, 幾得意!! 朱古力味都交到功課!!3. creme brulee ---細佬超鍾意食~!! 佢勁欣賞面果層焦糖布丁(?)~唔錯喎!! 下面層CHEESECAKE都幾夠質感~!! 口感有層次, 味道交到貨, 餅底都做得好~見大家都食得開心滿意, 值!! ^

3件cheesecake:

見大家都食得開心滿意, 值!! ^^

不過...見佢地用手去拎件cake..."有點"不太好而已...@__@"""