餐廳: 富山麵家
資訊:

2022-02-15 34 瀏覽
呢間餐廳位於銅鑼灣好多嘢食嘅希雲街,其實次次行過都好想試但係都仲未有機會,今日終於食到佢啦!間餐廳好容易認,遠處都望到大大個Melody圖案😍入到去唔係好多位但係都坐得舒服的,我咁眼闊肚窄就梗係叫到成枱都係嘢食😁黃金蟹膏牛奶拉麵 $98有驚喜喎我鍾意佢,初初揀牛奶拉麵會驚好似好creamy,睇佢又唔會喎,唔會搶咗日本拉麵嘅感覺,但係又會食到有少少牛奶味,蟹膏一啲都唔腥好好食,整個感覺好夾,佢本身配豬軟骨,但係我轉左叉燒,肥瘦適中,麵硬度適中,湯嘅味道都啱啱好,不錯不錯喔!我下次嚟都會再嗌呢個🦀My Melody特製沾麵 $98佢個面係凍嘅,但係啲湯就夠熱,所以佢哋Mix埋一齊食啱啱好,份量都好足,一個人食完全啱啱好,個湯會有少少辣,比較流質,如果質感可以濃郁少少就更好,不過整體來講都好好食😋佢嘅豬軟骨超入味,好林,超贊!肉汁滿滿餃子🥟 $42啲皮好薄,裏面肉汁真係好Juice,同埋本身我都真係幾鍾意食餃子所以真係好好食😜😜佢話張相有少少鹹鹹地酸酸地嘅感覺富山雞翼$48呢個價錢有五隻大大嘅雞翼,好抵食!佢個皮好脆,裏面啲肉都好嫩滑!凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15食完碗熱辣辣嘅面,飲啖凍冰冰嘅蜂蜜

黃金蟹膏牛奶拉麵 $98

黃金蟹膏牛奶拉麵

My Melody特製沾麵 $98
My  melody  特製沾麵

肉汁滿滿餃子🥟 $42
肉汁滿滿餃子

富山雞翼$48

凍鮮泡蜂蜜綠茶 $15
食完碗熱辣辣嘅面,飲啖凍冰冰嘅蜂蜜綠茶,感覺好舒服,好似安慰咗我嘅喉嚨咁,而且蜂蜜嘅味都好出,感覺甜甜的幾好飲

凍鮮泡蜂蜜綠茶

蕃薯餅🍠 (free)
Follow Ig 就會送蕃薯餅,炸到出面好脆!拉麵就好滑,佢係番薯容,鍾意食番薯嘅你一定會愛上佢
番薯餅

2022-02-15