日本🇯🇵料理食得多,連鎖嘅餐廳實在太多,各大商場總有一間日本嘢,如果想食到高質,師傅嘅精心出品,一定要落力用心去搵,或者靠朋友介紹位於觀塘建生廣場嘅水木日本料理,觀塘b出口直行大約7分鐘,近觀塘碼頭,有一間高質日本料理,聽店員講原本餐廳係灣仔,呢家就轉咗嚟觀塘Menu設計精緻,食物都幾多元幾多選擇🥢特上刺身盛合店員向我哋推介刺身,刺身盛合大大盤,打卡一流,亦有不少係外面好少見嘅刺身種類,就好似平貝,海旦等,每一款刺身都好鮮甜爽口,一啲腥味都冇,拖羅更係入口即溶,油脂豐富無筋食完生冷嘢,當然要食下熱食啦,呢度有嚟自鹿兒島🇯🇵嘅A4和牛🥢網燒A4和牛扒🥩和牛扒好厚身,師傅加上普通鹽同黑椒調味,口感嫩滑,和牛油脂豐富,幾乎唔洗點咬,牛味勁重,肥而不膩🥢靜岡蜜瓜餐後果十分重要,嚟到日本餐廳當然要食蜜瓜,甜度高水分多,完美作結蜜瓜🍈帶麝香味道,以一樹一果方式種植,亦唔似夕張甜度高達20度,糖分大概在於14-16度,作為飯後甜點剛好😋🥢水木日本料理 (觀塘)📍觀塘開源道33號建生廣場地下2-3號舖

Menu設計精緻,食物都幾多元幾多選擇

🥢特上刺身盛合
店員向我哋推介刺身刺身盛合大大盤,打卡一流,亦有不少係外面好少見嘅刺身種類,就好似平貝,海旦等,每一款刺身都好鮮甜爽口,一啲腥味都冇,拖羅更係入口即溶,油脂豐富無筋

🥢網燒A4和牛扒🥩

🥢靜岡蜜瓜

🥢水木日本料理 (觀塘)
📍觀塘開源道33號建生廣場地下2-3號舖