Plato Cafe & Bistro (Mikiki)

2024-10-17 270 瀏覽
由於揸電車關係,成日都會去Mikiki充電。。。今次撞啱食飯時間順便就喺呢度食埋晚餐🤗上到去一樓見到有間西餐廳環境幾靚,又有落地大玻璃,一個set dinner最平$98起,已經包餐湯,飲品,主菜😳抵成咁梗係第一時間沖入去試下🤩蒜片白酒煮蜆蜆好大隻😍肉質飽滿脹卜卜,吸收滿滿嘅白酒同埋蒜香味,完全提昇蜆肉嘅鮮甜度😍拌以雜菇和蘆筍, 食落更加清新👍鮮茄煙肉三文魚意大利雲吞鮮茄汁有香草味道,搭配煙肉三文魚意大利雲吞,可以去除三文魚腥味👌而且味道偏酸, 非常開胃❤️炸軟殼蟹忌廉意大利飯軟殼蟹炸得好酥脆👍沒有腥味👏👏忌廉意大利飯入口順滑,配以雜菇,口感更加豐富🤩而且意大利飯煮得軟硬度剛好, 係我個人鍾意食嘅類型🥰麻薯千層酥盒子配雪糕一上抬賣相已經好靚😍😍😍有啲食用玫瑰花瓣裝飾,感覺好浪漫❤️千層酥更加特別, 顏色竟然係黑色😉咬落一層層好脆✨配上雲呢拿雪糕又軟又滑又脆,口感升級🤗

蒜片白酒煮蜆

鮮茄煙肉三文魚意大利雲吞
而且味道偏酸, 非常開胃❤️

炸軟殼蟹忌廉意大利飯

麻薯千層酥盒子配雪糕
咬落一層層好脆✨配上雲呢拿雪糕
又軟又滑又脆,口感升級🤗