2022-01-13 316 瀏覽
位置優越,非常近香港大學站,餐廳座位唔多,坐到十人左右,我哋星期日中午嚟到,等位等20分鐘先入到, 非常有人氣!餐廳無論係menu上嘅設計、環境裝修都係玩美式vintage路線!可惜座位較迫,想同朋友打卡影相又唔想影到嘅人嘅話,就難啲就到角度😢 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐私心覺得呢間嘅milkshake好飲過Five Guys😳大家經過可以試吓👍🧡 皇者焦糖花生醬煙肉milkshake $69🔸係令人上癮嘅味道🤤 因為太.邪.惡.啦~🤤🔸花生醬+煙肉粒 milkshake🧡 估唔到咁夾!🔸煙肉粒都幾多同幾明顯,有咬口之餘豐富口感🔸飲到中段會有少少偏鹹帶膩🤔 會想飲其他嘢中和吓🧡 Key Lime Pie Milkshake $69🔸真心好飲!果然係店員同雪姨嘅心水推薦😆~🔸好Fresh又可以解膩,Accept到嘅微酸!🔸飲得出Lime Pie批底嘅餅乾脆脆,有咬口,口感豐富🔸感覺似原個Lime Pie攪成嘅milkshake! 非常足料👍 💚 堅揪真煙肉烤芝士治 $76 🔸外表其貌不揚, 但內裏邪惡到crazy🙈🔸卡路里一定爆曬㗎啦🤭 滿滿芝士,但又唔會太漏🔸三文治烘得脆口,煙肉幾香🔸芝士拉絲

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

私心覺得呢間嘅milkshake好飲過Five Guys😳
大家經過可以試吓👍

🧡 皇者焦糖花生醬煙肉milkshake $69

🔸係令人上癮嘅味道🤤 因為太.邪.惡.啦~🤤
🔸花生醬+煙肉粒 milkshake🧡 估唔到咁夾!
🔸煙肉粒都幾多同幾明顯,有咬口之餘豐富口感
🔸飲到中段會有少少偏鹹帶膩🤔 會想飲其他嘢中和吓

🧡 Key Lime Pie Milkshake $69

🔸真心好飲!果然係店員同雪姨嘅心水推薦😆~
🔸好Fresh又可以解膩,Accept到嘅微酸!
🔸飲得出Lime Pie批底嘅餅乾脆脆,有咬口,口感豐富

💚 堅揪真煙肉烤芝士治 $76

🔸外表其貌不揚, 但內裏邪惡到crazy🙈
🔸卡路里一定爆曬㗎啦🤭 滿滿芝士,但又唔會太漏
🔸三文治烘得脆口,煙肉幾香
🔸芝士拉絲效果明顯,記得趁熱食!唔好影相太耐
🔸但拉絲三文治出面太多對手,Amazing程度未算最高🤔

💚 Pancake Burger $108

🔸賣相相當吸引😊 有隻靚靚嘅半熟太陽蛋🍳
🔸用pancake砌成burger,中間夾有煙肉、大啡菇
🔸煙肉酥脆帶點鹹香、大啡菇juicy多汁!
🔸Pancake鬆軟,重牛油香!醮maple syrup食😋
🔸不過小編覺得如果再多啲maple syrup會更正🤤

P.p.s. 有個和牛Burger睇落都好正咁🤔 有機會下次去試!同埋會想試吓佢其他milkshake☺️