2006-01-31 8 瀏覽
狗年第一post,僅祝大家新年快樂,身體健康.醞釀多時的OR食友酒局,即慶地初二happy hour,地點就在老蘭tower的Hong Kong brew house.新年流流,老蘭照舊,時間尚早,未到熱血沸騰之時段,就係到左黃金時間,靚人靚景,面目全非.今非昔比.除左眾"外來人"注",尚有來自五湖四海的自由行.在老蘭牌坊下,來個勝利手勢,拍照留念,昔日最愛的Milk Bar,Jazz Club,一早消失.幸好,尚有佬味重的Hong Kong Brew House.人越大,越黎越愛上此類"Public House".最過癮就係,花生任吃,花生殼任掉.同昔日Taikoo Palce "East Emd"一樣,非常隨意,無須拘謹.連啤酒選擇,比其他酒吧更多選擇.好多LIST上,市面少見,"Aldrich bay"愛秩序灣啤,小弟從未飲過如此淡味的Ale.比Boddington,Newcastle Brown Ale完全唔同感覺.Jeff兄手中的Rickscew,comment是味如酸梅湯,唔信,來一杯,飲落的確有點似.未夠喉.最後果杯,就係最穩陣,最愛的Stella Arotis.嘻嘻哈哈
狗年第一post,僅祝大家新年快樂,身體健康.

嘻嘻哈哈兩小時,快樂不知時日過,下次再飲過.