2019-09-20 629 瀏覽
想試呢間好耐喇,開左係東港城咁近我,成日經過見到menu都好吸引!點一個main course就可以任食入面嘅甜品同沙律吧😝今晚終於拉到媽媽同我一齊去食❤️餐廳環境雖然唔算好大,但做到同食buffet一樣feel呢🥰沙律吧款式超多!而且一啲都唔hea,仲幾高質素,尤其菇菌帶子、草醬南瓜、薯仔沙律、 雜果沙律伴蝦!淨係食呢啲都勁滿足🤤主菜我要左香煎三文魚、芝士焗扇貝配黑松露意大利飯媽媽係芝士焗龍蝦、香煎三文魚配薯蓉,呢份配多一個海鮮拼盤,全部都好新鮮,尤其是青口一啲都唔韌😭❤️兩份嘅三文魚都做到好出色!煎到外脆內嫩,肉質新鮮唔會有魚腥味,油香十足,入口嗰種嫩滑感真係無得輸🤤(本來一開始仲擔心會煎到好乾好鞋🐒)甜品方面款式一般般,最開心係有芝士蛋糕、芝麻糊同豆腐花!最驚喜係芒果布甸整到好好食!芒果味重又夠滑,重點唔太甜👍🏻芝士蛋糕可能室溫太耐變軟左,但味道唔錯,係甜甜地嘅芝士味,配下面咸香餅底好夾!餅底雖然偏厚,但係好食嘅就唔怕,而且仲有脆脆地😆芝麻糊甜甜地配無糖豆腐花啱啱好,唔洗落糖,可以自製芝麻糊豆腐花🤤豆腐花係凍嘅,芝麻糊又太熱😂兩個Mix埋溫度啱啱好食得🐒其他甜品就好似放題嘅款式,批發

淨係食呢啲都勁滿足🤤

主菜我要左香煎三文魚、芝士焗扇貝配黑松露意大利飯

甜品方面款式一般般,最開心係有芝士蛋糕、芝麻糊同豆腐花!

其他甜品就好似放題嘅款式,批發貨色就無咩興趣試😛雖然就無雪糕食,但淨係食呢啲都飽到上心口🤰🏻有埋雪糕應該爆肚🤦🏻‍♀️