2014-03-04
星期日 得閒無野做.. 入左赤柱行下同埋為去左食BOATHOUSE – 藍色屋仔個間 既mussels之前食Belgium 食過d mussel 念念不忘一直都好想食(因為我之前唔食青口的. 之後係Belgium 俾FRD 叫我試下就狂食個時4個人叫左3兜爭食 諗番都開心!!!)講番依間BOATHOUSE 先, 裝修一流, 符合番BOATHOUSE 船的主題一黎就叫左個LARGE GE ASSORTED SEAFOOD BUCKET w/ white cream sauce(有MUSSEL PRAWNS 同CLAMS 3種SEAFOOD!!)ummmmmm~ 正 配埋佢個sauce 咁食真係正但如果本身就咁睇 既話其實d 海鮮唔算太新鮮雖然餐廳係係海邊俾到你海的感覺. 但野食又係海鮮. 但真係唔夠fresh law haha黎緊我要再物色d好食ge mussels…. 唔知係咪個SEAFOOD BUCKET 太飽同 “流”啦覺得依個BBQ RIBS 唔好食…..D 薯仔又硬崩崩 D RIBS 肉質都鬆軟GE~ 但D 汁太多太甜食左一半就停左手LU~
個時4個人叫左3兜爭食 諗番都開心!!!)
ummmmmm~ 正 配埋佢個sauce 咁食真係正
但如果本身就咁睇 既話其實d 海鮮唔算太新鮮
覺得依個BBQ RIBS 唔好食….. D 薯仔又硬崩崩 D RIBS 肉質都鬆軟GE~ 但D 汁太多太甜
食左一半就停左手LU~