2019-04-02 2391 瀏覽
自從食過巴黎嘅青口之後念念不忘,終於比我係香港搵到一間任食青口。依間餐廳每逢星期一就會做任食優惠,我就約埋老公黎試喇。一入到餐廳店員好快嚟到問我地有冇Booking,餐廳環境好好,尤其是係呀bar好有class。我同老公都每人叫咗杯野飲,我飲Stella 老公就嘟左杯mocktail。佢第一次上青口嘅時候係會連埋薯條同埋麵包嘅。薯條超級脆,配上啤酒一流。佢麵包配嗰個牛油醬有少少似sour cream既味道👍🏻塊面包出邊脆脆地入邊好軟熟。其他大致上每種青口我都試咗,最鍾意都係去嗰個house mussels,因為佢個汁好creamy。如果鍾意食香口同埋小小辣嘅,佢個laksa就會好啱你,佢一擺上台就聞到一個超香嘅喇沙味。餐廳好多人都係放工嚟飲吓嘢咁, 成個環境都好chill咁。
依間餐廳每逢星期一就會做任食優惠,我就約埋老公黎試喇。

佢第一次上青口嘅時候係會連埋薯條同埋麵包嘅。
薯條超級脆,配上啤酒一流。

餐廳好多人都係放工嚟飲吓嘢咁, 成個環境都好chill咁。
2019-04-01
  • Frites House Mussels