2018-11-25 818 瀏覽
平時係返工係中環都見到Rummin’ Tings呢一間餐廳裝修好別緻,所以今日放工就特登叫男朋友陪埋我去試食 😈店舖裡面design都係走塗鴉風格,天花仲掛住左好多唔同國家嘅國旗,最得意嘅係佢地一個霓虹燈牌,寫著「I Sleep Here」,岩曬鐘意打卡嘅朋友仔!如果唔想叫野食,都可以係室外area叫杯野飲Chill下咁添😄不過我就好肚餓啦,所以第一時間緊係地下menu先啦~呢間餐廳好似係主打中東菜式,全部食物都係Caribbean Inspired嘅,但係都有啲普通西餐比你叫下嘅。我同男朋友分別叫左個Ribs同埋Jamerican Beef Patties 。Ribs嘅肉質鮮嫩,燜得好淋,油脂分布岩岩好,啲骨肉好容易分離,配埋個sticky sauce真係好好味!👍 Beef Patties好熱辣辣脆香嘅pastry包著好juciy嘅牛肉,雖然好邪惡,不過真係值得一讚!食完咁多肉食之後會覺得有啲greasy,所以諗住睇下餐廳有咩signature cocktail。之後店員有同我地Promote翻,最近餐廳做緊一個新優惠,只要scan個QR CODE就有一杯免費SHOT送,既然有時間
食完咁多肉食之後會覺得有啲greasy,所以諗住睇下餐廳有咩signature cocktail。之後店員有同我地Promote翻,最近餐廳做緊一個新優惠,只要scan個QR CODE就有一杯免費SHOT送,既然有時間何樂而不為呢😄,杯shot係店舖為我地揀嘅,但係我本身唔太好酒都覺得好容易入口,overall experience都幾好❤️
呢度好適合情侶離拍下拖,或者幾個女仔離打下卡,食物環境比分都幾高,啲音樂都幾大眾化,離緊都可能會再返去試下其他菜式!
2018-11-20
5 分鐘 (堂食)