2024-05-23
N次重温邪惡味道鬼金棒最聞名就係食麻辣拉麵,質數不容,想食拉麵去果度定必不踩雷,所以我959去會食下。每間店內環境黑暗,而牆頂上掛滿一個個日本神鬼臉像,彷彿要恐嚇著我,要話比我知呢度係有幾咁邪惡😈。想挑戰我?冇咁易,我係唔會怕左佢,我要征服佢💪🏻,立即 order 左 碗 拉麵食鬼左佢 👻。呢度d拉麵嘅麵質煙韌有彈性,有嚼勁,麵條比較粗大,不易折斷,掛湯能力又高。湯頭味濃烈,主要是由赤味噌和麻辣味制成,啱哂d重口味人士。而麻度和辣度有 5 個 level, 自由選擇程度,你想碗拉麵有幾邪惡就有幾邪惡。炒過嘅芽菜喺每碗必有嘅配菜,加埋蒜蓉、香蔥混合拉麵一齊食,非常惹味。今次嗌左《增量义燒 x 2》($140) + 1 件义燒 ($35) 和 大件义燒飯($55)。點解咁多义燒?勁 愛 law ! 肉質軟腍又juicy 。最緊要就係 d 醬汁,驚艷美味,讚不絕口 !剛打敗完碗拉麵✌🏻,全部食哂落肚,度緊下次幾時又再嚟。#鬼金棒 #辣麻味噌拉麵 #拉麵 #銅鑼灣 #日本菜 #japanese #銅鑼灣美食 #香港美食
湯頭味濃烈,主要是由赤味噌和麻辣味制成,啱哂d重口味人士。
剛打敗完碗拉麵✌🏻,全部食哂落肚,度緊下次幾時又再嚟。