2019-07-25
之前去過尼泊爾做義工,好想尋找返尼泊爾嘅味道,咁啱前牌經過蘇豪區,見到呢間幾優雅嘅尼泊爾菜,都幾多人食,趁今日早左放就嚟同朋友試吓啦🤩大概7:00嚟到,已經有幾台嘅食客食緊,可能因為係喺蘇豪區附近,所以外國客比較多。我哋考慮咗一陣,就有一個waiter殷勤咁樣介紹啲菜俾我哋食,最後我哋揀咗薯仔薄餅,芝士薯餅,烤肉拼盤,雞肉咖喱飯,仲有幾重芝士薄餅餅添原來佢嘅啤酒好似好吸引,好似話係珠穆朗瑪峰啲水整嘅,好奇嘅我哋就試咗啦飲落去好似真係清過普通我哋飲到嘅生啤😍跟住好快就見到薯仔薄餅啦,佢係薄餅上邊加咗少少洋蔥番茄做配料,好清新好味同嘅薯仔餅幾夾,跟住就係新鮮炸出嚟嘅薯仔餅,同樣都係好香脆完全冇失望🤩我最鍾意食嘅就係之後嘅芝士薄餅,咬落去有少少拉c嘅芝士,同我之前喺尼泊爾食嘅口感有啲似,真係好好味呀😼跟住仲有一個咖喱飯,佢唔係泰萊,好重椰汁加上啲雞都非常鮮嫩無骨嘅,食過返尋味