2016-09-15
之前成日話我呢個大媽要去開發大西北,嗱嗱嗱! 終於有機會又俾我「恨」到。 甘未開發之前,都要同好朋友食返餐靚飯先,唔係點夠氣力去跳廣場舞。多謝好朋友book左呢間餐廳 "NEVER TOO LATE",好有意思。七點未到,餐廳半滿,待應溫文有禮,甘食客感覺都輕鬆又舒服。好想鋸扒,點左set dinner要well done。Set dinner有沙律、餐湯,主菜同餐飲。沙律都幾新鮮,開胃口一流。麵包雖然未去到外脆,至少麵包表皮唔會好硬同難咬,麵包內結構睇到到幾多氣泡,食落相當富質感,而唔係只有虛無的空氣感。蕃茄雜菜餐湯對我講黎口感就濃左少少,個人偏好問題,佢本身個湯係ok。次次食牛扒我都一定會千叮萬囑well done全熱,不過黎到對我黎講都係仲係有d生,只好叫佢地再返煎 以呢個價格黎講,佢d牛扒質素都算係合理,至於個薯蓉都食得出係有花心思同認真做,有薯味而水份比例合適,唔會「漿」住個口。而牛扒醬汁亦起到一減吊起牛扒牛肉味,而同時減去油膩感的作用。熱檸水檸檬新鮮,切得好薄,好香檸檬味,食到甘飽,有d睡意之時,飲返啖熱檸水,精神返。呢度幾適合同朋友吹下水,幾舒服,仲好鍾意佢張卡片 "NE
Set dinner有沙律、餐湯,主菜同餐飲。
多謝朋友介紹黎呢度食晚