之前行過告士打道,記得有一次有一個外國人喺門口宣傳新開嘅餐廳,話有pizza有pasta, 新張期間有優惠,當時因為食飽飯,都冇再理佢, 但其後印象深刻,可能因為外國人派傳單比較少見掛,之後忽然記返起呢間餐廳,一於試下呢間新餐廳啲嘢好唔好食呢間餐廳其實唔止淨係一間餐廳,仲係一家酒吧,新張期間12點至8點係happy hour,點了一杯house IPA ($58)和一杯白酒white sauvignon blanc。超級鍾意house ipa,第一啖很重麥味,之後回甘,但唔苦,微酸,有一種很開胃的感覺, 選sauvignon blanc就係因為想飲比較酸的白酒,呢杯都真係重酸味,甜度低 。呢間餐廳有個「fat tony」焗爐用嚟焗pizza($128),仲有一個特別嘅地方係可以自選配料,不過如果有得揀,我多數都會嗌我最愛嘅margherita。pizza上菜,新鮮熱辣唔使講, 呢個瑪格麗特pizza非常juicy,但唔會有好酸嘅蕃茄味,芝士份量適中,羅勒味稍為弱了一點,餐廳還另外灑上了arugula ,雖然不是傳統的做法,但我頗為接受,餅底是薄身比較crunchy,總括嚟講這個pizz

呢間餐廳有個「fat tony」焗爐用嚟焗pizza($128),仲有一個特別嘅地方係可以自選配料,不過如果有得揀,我多數都會嗌我最愛嘅margherita。pizza上菜,新鮮熱辣唔使講, 呢個瑪格麗特pizza非常juicy,但唔會有好酸嘅蕃茄味,芝士份量適中,羅勒味稍為弱了一點,餐廳還另外灑上了arugula ,雖然不是傳統的做法,但我頗為接受,餅底是薄身比較crunchy,總括嚟講這個pizza都幾好食

Margherita

呢度嘅意粉都可以自選汁醬和意粉,醬汁我點了西班牙辣蒜香雜錦海鮮汁($128),意粉有四款選擇,我點了fettuccine, 因為這種意粉,對比起普通意粉和寬條麵在其他餐廳比較少吃到,先講味道,比我想像中更辣,可能我其後灑了很多胡椒,不過連蒜香好惹味,意粉本身質感唔錯,更有驚喜的是有很多海鮮配料, 蝦、青口、帶子、魚、魷魚等,蝦都差不多有十粒,感覺配料還比意粉多,整體都很好吃

mixed seafood Gambas with fettuccine

最後想提一提,這裏的職員都很友善和熱情,不單介紹有什麼菜式,而且還會感受到他們喜歡客人欣賞他們的食物,感覺不錯