2024-12-07 506 瀏覽
我今日真係超級開心,我搵到一間超新超乾淨超好食嘅韓國餐廳!呢間韓國餐廳嘅侍應全部都係韓國人,加上好多客人都係韓國人,代表着啲嘢食一定係超正宗,超好食!呢度地方超大,又有多間私人房,裝修係行簡約風,坐得非常舒服。上網見到好多人都有叫醬油蟹,但係我見到佢哋有買韓牛,就覺得勁吸引,所以就選擇咗要韓燒,今日叫咗兩份韓燒,其中一樣係marinated galbi,第二樣就係hanwoo,真係食得出有分別,雖然我自己覺得最好食嘅部位就係galbi,但係韓牛真係冇得輸,真係入口即溶。而且呢度都有店員會幫你燒到佢剛剛好,肉質嫩滑,調味又唔會太鹹,加埋泡菜一齊食真係超正!另外都叫咗個辣豆腐湯,唔會太辣,但係好多豆腐,加埋個湯底真係好似韓國食到嘅嗰種味道!另外一樣叫咗嘅就係生牛肉拌飯,佢用咗超多唔同嘅蔬菜,加埋生牛肉拌飯,真係好吸引! 呢間我一定會再同其他朋友再嚟,因為真係太好食!