2020-05-19 118 瀏覽
<Next Station - YumMee🍜> YumMee - 京都叉燒醬油拉麵$98,芒果鴨絲牛油果紙米卷$38,粵式籠仔金蝦餃$22 ,手工檸檸雜苺紅茶$38 _作為一個澱粉質狂熱者😎,每次去旅行都會食盡當地獨色麵食🍜,而位於K11 Musea 嘅YumMee 就可以滿足到我喇😋 今次先填一填我個日本胃先試吓京都叉燒醬油拉麵,拉麵麵身較粗較曲,口感彈牙,配合湯底喺豚骨醬油湯,味道不錯,叉燒方面燒得都夠香,油分夠重,配合粟米同荀幾夾,增加咗爽口,蛋方面有半隻亦做到流心,成碗麵份量十足👍🏻有種細細第一次姨媽帶我食拉麵嘅感覺,大大碗好滿足🤓👶🏻👩🏻_至於個籠仔金蝦餃,上枱打開有驚喜👏🏻因為出哂煙夠哂熱,完全冇諗過麵店竟然有蝦餃食,蝦餃皮夠薄身,蝦肉夠彈牙,食得出手工包出嚟,唔似拿街貨😋可以一戰😆_芒果鴨絲牛油果紙米卷呢?份量勁大嚿,入面真係有齊晒芒果、鴨絲、牛油果,一啖咬落去口感同味道豐富,有芒果既酸、鴨絲嘅咸、牛油果甜,用心之作喔☺️_手工檸檸雜苺紅茶就有進步嘅空間喇🤣,檸檬唔夠酸同香,茶底茶味欠奉,唯獨雜苺味較出,茶味濃一點同檸檬酸多啲就prefect 喇
<Next Station - YumMee🍜>