2019-02-19
Simplylife 有好多分店 但係屋企附近呢間偏偏冇試過可能因為weekend既關係? 今日冇lunch set只有brunch set ($138 + 10% service charge) 貴過lunch都幾多下等左大約35min 終於可以入座餐廳面積好大 勁有空間感 座位都隔好開好舒適不過餐廳唔係好夠人手 遞左幾次手都冇職員見到我😂點左餐之後餐飲好快就送上我地點左兩杯自家製冰茶 少冰少甜少甜既甜度岩岩好 但係杯野飲飲落真係好似橙味清潔劑 我同朋友都接受唔到要放棄 只好要多兩杯水😯跟住就上埋餐湯同餐包 餐包都幾好食 類似法包但係冇咁硬同乾😂南瓜湯都幾濃郁 唔錯唔錯☺朋友叫既係牛油果牛肉漢堡 份量都幾大但係由於我戒左牛肉 所以我冇試到 不過據說係好食既 薯條有經過調味 都幾香脆我叫既係香煎鰽魚茴香有機糙米飯有機糙米飯類似risotto 但係入面加左不少糙米 令到成個飯更加有嚼頭😄汁既份量好多 (比飯多) 而且個汁既味道好rich鰽魚煎得十分好 好香一d都唔會腥 佢仲左落左d洋蔥響入面 同魚好夾味除左杯餐飲之外 食物既質素overall都幾唔錯 但係138呢個價仲要再加一就真係唔係
但係屋企附近呢間偏偏冇試過
不過據說係好食既
薯條有經過調味 都幾香脆
我叫既係香煎鰽魚茴香有機糙米飯
汁既份量好多 (比飯多) 而且個汁既味道好rich
除左杯餐飲之外 食物既質素overall都幾唔錯 但係138呢個價仲要再加一就真係唔係好抵
建議大家揀番有lunch set既時間黎食