2018-07-08 58 瀏覽
難得星期六放假,約咗朋友到茘枝角行下街,扮下文青。雖然約咗兩點,但大家都未食飯嘅緣故就決定先醫肚再行街消化。本身有諗過貪就腳喺D2 Place入面是但搵一間嘢食,但好似食嚟食去都係嗰啲,所以最後都係周圍搵下有咩工廠隱藏美食。喺一輪探索中,我哋決定到距離D2 Place不遠嘅Ulyssa by Aldou食嘢。一出電梯就已經見到餐廳嘅易拉架,轉左手邊就喺餐廳喇,非常易搵!出電梯後都幾靜,諗住餐廳都會少人啦,點知都幾Full! 所以諗住星期六日嚟食嘢嘅話我諗最好都係訂定位先喇!我同朋友分別叫咗同埋 跟餐湯。落單後好快就先上咗蕃茄湯同包。湯同包份量剛剛好,唔會多到令你好快就飽曬食唔落嘢。個湯酸酸地,最啱夏天咁熱可以開胃。飲完湯就上主菜喇!All day breakfast好豐富,有炒蛋、烘蒜蓉包、薯餅、蘑菇、茄汁豆、煙三文魚、菜同埋水果。雖然我哋好後先食塊薯餅,但都仲係好脆!鱈魚扒同樣地都係煎得好脆。嗰醬汁幾有驚喜,少少酸又有少少辣,十分惹味。食物味道同埋賣相都好好,而且坐得都舒服,百零蚊左右一個人十分唔錯!

我同朋友分別叫咗[煎焗鮮加州鱈魚扒蝦肉配蕃茄沙沙]同埋[All day breakfast] 跟餐湯。

飲完湯就上主菜喇!

2018-07-07