2020-11-21
環海大廈依個隱秘既位其實有好多好野食, 今次就同朋友揀左SEASON PLUS。聽講SEASON PLUS既蠔好抵食, 望下MENU見佢叫支酒就可以優惠價加蠔或小食, 50蚊有半打蠔, 又真係幾抵! 不過朋友唔飲酒, 今晚我地都係淺嚐一下, 叫左兩隻中碼蠔試試。 蠔身飽滿, 賣相不錯, 入口爽口, 甜味突出。威爾斯羊仔架4支骨既羊仔架大件厚肉, 烤得剛好5成熟, 中心位置再生少少, 但口感非常之PERFECT, 而且充滿豐富羊肉香味但不帶羶味, 平時怕羊酥味既人相信都接受到! 而骨邊位帶少少既脂肪, 帶出更豐富羊油香味, 成個味道再昇華。美國特級安格斯西冷好有份量既西冷扒, 肉質彈牙而且充滿肉汁, 煎得好好! 最中意佢脂肪少但肉味卻又好香濃, 出色! 同羊架一樣, 配菜有香脆既薯角同拌左醋既沙律菜, 好完整又滿足既一份扒餐!見幾乎枱枱都叫酒加生蠔, 睇泥相當受歡迎, 下次會約埋飲酒既朋友泥食下生蠔飲番兩杯happy hour!
威爾斯羊仔架
美國特級安格斯西冷