2016-10-01
朋友介紹依間法國餐廳 環境光猛乾淨 令人好舒服香煎鴨肝伴法式多士 $118平時最愛既頭盤就係鵝肝 今次泥依間法國菜cafe又要大開食戒啦 見到佢個多士已經想大快朵頤煎到好金黃 配埋入口即溶既鴨肝 真係好幸福 側邊仲有最夾既焦糖蘋果同埋蘋果花茶汁 夾埋一齊食即刻無甘罪疚感 fresh晒經典三文治 $88每層都有吾同既配搭造就左依個經典三文治 三文治吾一定好dry既 依個入面既配搭就有雞胸蛋小茴醬同埋蕃茄乾拌沙律 口感勁豐富 又吾驚淨係得菜無肉 加埋烘過既包 多人分享之下食完勁想encore! 平凡外表卻令我好喜歡食完主菜偏愛食甜品 依度滿足到我地 因為佢地有好多款依個士多啤梨脆蛋白蛋糕 $55 分開一半 每啖都有草莓忌廉下面既脆蛋白就岩岩好 吾好漏 草莓既甜甜酸酸balance番! 好nice依個好surprise到我 特濃朱古力蛋糕 $55 朱古力好dark 吾會令人想停手 朋友都好鐘意
香煎鴨肝伴法式多士 $118 平時最愛既頭盤就係鵝肝 今次泥依間法國菜cafe又要大開食戒啦 見到佢個多士已經想大快朵頤煎到好金黃 配埋入口即溶既鴨肝 真係好幸福 側邊仲有最夾既焦糖蘋果同埋蘋果花茶汁 夾埋一齊食即刻無甘罪疚感 fresh晒
經典三文治 $88 每層都有吾同既配搭造就左依個經典三文治 三文治吾一定好dry既 依個入面既配搭就有雞胸蛋小茴醬同埋蕃茄乾拌沙律 口感勁豐富 又吾驚淨係得菜無肉 加埋烘過既包 多人分享之下食完勁想encore! 平凡外表卻令我好喜歡 食完主菜偏愛食 甜品 依度滿足到我地 因為佢地有好多款 依個士多啤梨脆蛋白蛋糕 $55 分開一半 每啖都有草莓忌廉下面既脆蛋白就岩岩好 吾好漏 草莓既甜甜酸酸balance番! 好nice 依個好surprise到我 特濃朱古力蛋糕 $55 朱古力好dark 吾會令人想停手 朋友都好鐘意