2009-05-18 17 瀏覽
友人很久沒見,提議出來食飯聚一聚,原先走去尖東,但又想帶埋小狗出席,於是便到teddy's cafe一趟!之前完全唔知到有呢間cafe,上黎openrice一看,見到評語講到麻麻地,心入面已經做哂心理準備了。與朋友搭的士到男童院,左轉就係YWCA的service apartment,地下當眼處就係呢間餐廳。一早訂了檯,因為有小狗關係所以坐在戶外。待應拿水給我們時就帶了小狗的餅餅及水,不久又奉上幾款美味麵包,鬆化無比,好好味!! 等朋友及看菜牌都用了不少時間,期間發現待應周不時會出來看看我們有沒有特別需要,又和小狗玩得很開心。完全看到惡女人呵,全部都是青春友善的!我們三人行,點了一個二人餐,加一客洋蔥圈及海鮮意大利飯。先來了兩客沙律,三文魚及凱撒沙律,三文魚只有兩少塊,比較像配菜,而凱撒沙律的味道及份量均適中!然後就到了洋蔥圈及田螺,要提一提個薯茸好好味架! 之後就係main的牛排,我們order了五成熟,但係黎到的牛排熟了少少,但係都很juicy!跟著的墨魚汁麵及意大利飯份量及味道都係水準之上!讚!與此同時在室內的客人吃得八八九九,一眾小朋友就四方八面出來逗小狗玩。「一眾」的意思係有大

我們三人行,點了一個二人餐,加一客洋蔥圈及海鮮意大利飯。

與此同時在室內的客人吃得八八九九,一眾小朋友就四方八面出來逗小狗玩。「一眾」的意思係有大約六、七個小魔怪,加上有住客的小朋友,而且戶外得我們一檯,頓時間有一點失控。

之前未想到有咁既情況,於是即刻叫waitress甜品解圍。

心太軟,好得!十個得!

原先仲以為食完要去食宵夜,但現實係好滿足,好開心!
小狗零食
餐前包包, 好正!
三文魚沙律
洋蔥圈
焗田螺
Juicy牛排
意粉, 不過不失啦
終極好味心太軟
2009-05-16
小狗零食
餐前包包, 好正!
洋蔥圈
焗田螺