2018-04-19 59 瀏覽
好味fusion餐廳, 位於河内道名叫PETIT DELI, 裝修有品味, 舒適, 係我第ㄧ次光顧!留下深印象了。。店内有多款特式頭盤, 先後點了幾款。 蟹肉芒果他他~ 新鮮嘅蕃茄沙津菜在旁, 芒果肉酸酸甜甜混埋蟹肉及牛油果, 非常滋味, 令人胃口大開。白酒忌廉青口~ 白酒除咗可以品嘗, 還可以用來烹調, 尤其是把白酒 來炮製青口, 陣陣酒香, 加上香濃忌廉放埋ㄧ齊作調味, 更勝一籌, 毎個青口滲透了啖啖香醇白酒味, 而青口肥大肉厚, 份量十足。👍👍👍👍松露野菌pizza~ 用料新鮮, 薄餅烤焗得很脆口,煙韌, 仲好有咬口, 餐廳採用鮮野菌, 松露醬及满满邪惡芝士做餡料, 認真滋味!甜品可以令呢餐晝上完美句號, 蛋糕, 雪糕或布丁又好似冇D新意, 介紹ㄧ款特色甜點~mango tree, SIZE不算大, 但係綜合了至愛水果及甜品集於ㄧ身:芒果,西柚,芒果雪條。 甜甜地芒果帶點酸酸地西柚及芒果雪條, 即刻暑氣漸消, 非常醒神!