2020-05-04
想食拉麵, 唸起濃濃雞白湯, 第一間on list就係金鶴, li間位於土瓜灣嘅分店之前食過, 知道坐得舒服唔迫夾, 又鐘意個ok隱世嘅位置🤭.>極濃雞白湯拉麵🍜 (HKD138)Menu唔會眼花撩亂, 專注拉麵🍜嘅店. 鐘意超級creamy口感嘅我一定揀極濃雞白湯, 拉麵粗身有咬口, 啖啖麵都非常掛湯, 咁濃稠嘅雞白湯一啲都唔口渴, 最eye catching又好味就係面頭嘅炸牛蒡, 炸到勁高🤣好似藝術品🧑🏼🎨, 纖維量爆發嘅牛蒡li個食法小朋友實勁like; 厚切慢煮雞肉同日式叉燒各兩片, 加上大量京葱, 筍, 黑木耳絲, 一個麵已經超飽, 好好食😋😋.>黑蒜醬油拉麵 (HKD98)食食下想試下老公碗黑蒜醬油拉麵嘅湯底, 竟然仲係好熱嘅狀態, 又充滿蒜香, 雖然好似個面比較多油, 但據說黑蒜油係有好多對身體有益嘅功效, 我就唔怕多食👍🏻🧄. >日式餃子🥟 (HKD38)Juicy餃子🥟煎燶啲仲正. 以拉麵店黎講店家地方真心大, 小食menu又多選擇, 見到燒緊嘅鰻魚串燒真係好吸引呢! 店員推介嗌下小食啤酒🍻慢慢坐非常舒服😌. >COEDO- Ri
極濃雞白湯拉麵🍜 (HKD138)
黑蒜醬油拉麵 (HKD98)
日式餃子🥟 (HKD38)
COEDO- Riri 瑠璃 (HKD48)
見到日本進口手工啤酒, 無得去, 嗌返枝安慰下,口感清爽, 今日咁熱實在refreshing, 甜甜地帶點麥香. 我就無飲啤酒🍻但細心嘅店員多次為我refill熱茶(想講店家啲茶都好好飲🙊).
抹茶軟凍 (HKD33)
必食嘅飯後甜品❤️, 口感比較近似啫喱但同時有軟糯感🤩, 綠茶粉唔會太甜, 推介!!