<Caflex by coffeeology> 📍銅鑼灣🔸Almond cream值得一提 😋❣️🔸新店重開,味道依舊 🍵☕️Coffeelogy舊址關門後教人念念不忘。而家新店鋪位開正係耀華街Conner位,店鋪面積大左又體面左,咖啡、蛋糕味道仍舊 😋🤎🤎🤎 個個衝着去食Tiramisu,但我怕膩 🫣 就揀左佢號No.2甜品。Almond cream ($68) — 蛋糕份量頗大份,目測6 x 6cm。面頭係杏仁脆片,食感有啲似拿破崙蛋糕。入面嘅Cream一啲都唔膩,但又稱唔得上輕盈 🤭 似係打泡過嘅白兔糖,有一陣棉花糖味,食感有小許煙靭,十分有趣。(推薦!!)Matcha latte ($50) — 餐廳選用嘅係宇治抹茶粉,抹茶打得均勻,無一粒粒嘅口感 😌🍵 飲落幾Smooth,合格!🈴
<Caflex by coffeeology> 📍銅鑼灣
🔸Almond cream值得一提 😋❣️
🔸新店重開,味道依舊 🍵☕️

Almond  cream

Matcha  latte