2016-01-14
平時不嬲都要大排長龍,星期六午飯時間經過我見有好多空位,接待員好有禮貌地問我們坐唔坐露天位。見天朗氣清無乜所謂,不過好奇怪門口四張卡坐都空置,但係都話安排唔到。是但啦諗住食個飯好快,坐露天就露天。叫了一客卡邦尼長通粉,一客西冷牛扒要medium,兩個最簡單嘅西餐試一試水準。感覺同自己口味大有出入,通粉比較乾,煙肉比較硬,成個通粉食落乾爭爭凍冰冰,西冷牛扒冇乜肉汁,而且更好似用啲下價牛扒俾梳打粉鬆肉嘅口感,完全冇牛肉味。根本一塊新鮮嘅牛扒就好容易整,medium即係外邊燒到charcoal,而裏面仲有juicy嘅口感。一樣比較食得開心就係遲來咗嘅炸薯條,同啲番茄汁。最後食完嗱嗱聲埋單走人。行出門口時見卡坐仍然凋空,只見幾位餐廳職員坐咗係度用餐,可能是職員專用吧!我覺得食物質素味道同我口味唔合拍,再次幫襯機會係零,500大元嘅午餐食完好似唔係好開心。飲咗幾杯水個口仲有啲味精,最後要買包$5嘅維他奶先至舒服晒!
題外話/補充資料:
職員態度良好