2010-09-11 67 瀏覽
之前聽聞葵芳舊neway後面有好多大排檔,適逢琴晚收工係葵芳行完街, 於是就去果度兜個圈睇下有乜野食.平時無乜幾可會行去果度(最多都係去金潮果邊食)估唔到果度都幾多打冷舖的,之前又係聽聞"新豐"最好食,見到前後開左兩間分店應該都唔差掛~(我估係同一間新豐....掛~)就行去光猛d果間食啦!2個人食, 一入去就有位,不過坐一陣之後就要同人share檯,張檯其實可以坐6人的, 依家2+2, 一d都唔迫!叔叔們既招呼都唔錯,我地叫左3個餸1支啤酒: 韮菜豬紅: 好食, 如果再辣dd就仲好, 嘻~ 黑椒牛仔骨: ok啦, 佢切到細細件, 食得好方便, 不過我就唔太鐘意佢用d梳打粉醃過, 好似浪費左佢本身既肉味咁, 我自己就鐘意少少un un地咁o趙, 仲食得到牛仔骨獨有既肉味. 蒜容白菜仔: 好簡單, 但炒得好味.., 一邊食..我一邊仲諗"點解自己係屋企炒唔到呢種味, 唔通呢d就係鑊氣!!?", 哈哈!總括黎講, 我會再試,下次會試d鹵水同煎炸野!上菜快, d餸又夠熱, good!~2個人最後埋單$125(啤酒$25/支, 所以果3個餸夾埋都係$100咋)
之前聽聞葵芳舊neway後面有好多大排檔,
適逢琴晚收工係葵芳行完街,
於是就去果度兜個圈睇下有乜野食.

平時無乜幾可會行去果度(最多都係去金潮果邊食)
估唔到果度都幾多打冷舖的,
之前又係聽聞"新豐"最好食,
就行去光猛d果間食啦!

2個人食, 一入去就有位,
不過坐一陣之後就要同人share檯,
張檯其實可以坐6人的, 依家2+2, 一d都唔迫!
叔叔們既招呼都唔錯,
我地叫左3個餸1支啤酒:

韮菜豬紅: 好食
, 如果再辣dd就仲好, 嘻~

總括黎講, 我會再試,
下次會試d鹵水同煎炸野!
上菜快, d餸又夠熱, good!~

2010-09-10
  • 韮菜豬紅