2023-05-21
🥞最近返工有啲攰⋯決定放工後食間行休閑路線既餐廳,放鬆下精神狀態。呢間位於東港城嘅文青餐廳,其實主打甜品,如窩夫及熱香餅。但小編獨自於晚市時段到訪,所以叫咗個晚市套餐 。🍝蒜香雞肉菠菜忌廉手工闊麵($128):闊麵口感偏有彈性,感覺蛋漿較麵糊比例高,因而完全無麵粉糊口嘅感覺。闊麵掛汁力強,每啖都食到忌廉味濃郁嘅醬汁。如果雞肉嘅份量可以再多啲就好!🎃配 南瓜湯:點餐後立即送上的是日餐湯。有南瓜蓉嘅口感,入口有南瓜嘅香甜。小半碗餐前湯,邊飲邊等待上正餐,不俗。🍵配 熱甘菊香草茶:隨餐附送一杯$33之內嘅飲品。呢杯甘菊香草茶雖然係茶包,但係幾香菊花味。配搭醬汁多,鈉質高嘅重口味食物,解膩正好。🍰紐約芝士蛋糕一件(+$19):可以加購是日精選蛋糕,櫥窗有數款蛋糕供選擇。呢件紐約芝士蛋糕,口感綿密軟滑,最底層餅底鬆化。最底作為裝飾點綴嘅焦糖醬都好味!超抵食之選!👍🏼紐約芝士蛋糕讓小編對佢哋嘅甜品好有信心!一於搵日叫埋朋友一齊試埋窩夫及熱香餅,再同大家分享!🙌🏽整體而言:1. 座位舒適,整體感覺幾輕鬆寫意。2. 店面裝修靚,行文青風格。3. 紐約芝士蛋糕質素幾好,對甜品有信心。Ocio (將軍澳)
🙌🏽整體而言:
1. 座位舒適,整體感覺幾輕鬆寫意。
2. 店面裝修靚,行文青風格。
3. 紐約芝士蛋糕質素幾好,對甜品有信心。
Ocio (將軍澳)
地址:將軍澳重華路8號東港城2樓238號舖
電話:37050395