最近留意到呢間新開既Bar真係非常推薦🩷 位於銅鑼灣商業區比較寧靜既區域🌙 整體既感覺都比較Posh同Classy🎩 位置唔多只有幾張低檯同埋Bar Table🍹氣氛好有Privacy時候傾計😚而且裝潢設計投訴線增加了空間感🎨 飲品方面主打Off Menu既客製化日式Cocktail🇯🇵 根據時令同埋客人既要求調製出各款獨一無二既Cocktail🌈 當日既口味又真係好Customized同獨特😊 非常推薦黎試下⭐️ Pear 🍐第一杯調酒用了時令既日本梨配上Gin酒🍸入口帶絲絲梨肉既清甜🧡 配上一點Earl Grey既回甘平衡返🍵 整體有種秋日既感覺🍂⭐️ Grape 🍇另一款調酒運用了香印提子帶清香好Fruity💚 賣相都好夢幻既綠色 配上Gin同Soju加上Pink Grapefruit既感覺🍊帶酸甜的感覺好清爽🏝️⭐️ Yuzu 🍋試玩頭兩杯比較重果味既Cocktail就同Bartender講想要酒味濃D既感覺😸 呢杯以Whisky做Base感覺比較Classic🥃 配上柚子同埋薑既點綴 帶一點點Dry恰到好處😋⭐️ Shiso 🪻最後一杯以紫蘇為主題帶佢獨特既香味🌿 Soju既濃度唔會太
⭐️ Pear 🍐
⭐️ Grape 🍇
⭐️ Yuzu 🍋
⭐️ Shiso 🪻
最後一杯以紫蘇為主題帶佢獨特既香味🌿 Soju既濃度唔會太高但係同香氣好平衡🤩