2023-01-29
今日係大埔去完親戚度拜年,就去大埔市中心諗住食嘢,經過見到一間茶餐廳勁多人,我朋友又想簡簡單單食啲嘢就算,所以就入去食,多人真係唔表示一定好正😂。同行4人,望嚟望去個餐牌都唔知食咩好,最終叫咗兩個精選午餐,一個黑椒牛扒,羅宋湯,一個黑椒豬扒,忌廉湯,一個雞皇飯。💛 精選午餐-黑椒西冷牛扒跟薯菜$68有杯嘢飲(凍飲+$4)👉🏻牛扒還可以,比較多筋,就係茶餐廳牛扒味道🤣,薯條就好似冇乜點炸咁,超白唔脆。羅宋湯都幾好飲,餐包就唔熱,味道麻麻地。凍檸茶正常💛 精選午餐-黑椒豬扒跟薯菜$66👉🏻豬扒係「鞋啲」但都正常,薯條一樣好白,好似冇乜點炸咁。忌廉湯都係茶餐廳味道,餐包追咗4次都送唔到嚟,嚟到都唔熱。凍檸茶少甜,正常💚雞皇飯$78👉🏻唔似平時嘅白汁雞皇飯,將雞扒煎完切成幾舊,有啲白汁有啲火腿,就係雞皇飯😂碟頭飯$78,真係好貴又唔值。環境:茶餐廳內好大油煙,有點白濛濛,充斥住每一個位勁難聞。坐位不舒適,好迫。仲要另+10%服務費
羅宋湯都幾好飲,餐包就唔熱,味道麻麻地。凍檸茶正常
💛 精選午餐-黑椒豬扒跟薯菜$66
👉🏻豬扒係「鞋啲」但都正常,薯條一樣好白,好似冇乜點炸咁。
💚雞皇飯$78
仲要另+10%服務費