2019-06-27
即興想約男朋友睇戲,因為冇預先訂飛,所以要去到數碼港戲院先有飛,咁唔緊要啦我哋揸車過數碼港睇戲食飯都好方便。睇完戲,就去咗戲院附近嘅一間日本餐廳醫肚。餐廳地方大,位置多,menu選擇種類亦都好豐富好多嘢食,有刺身,壽司,小食,卷物,炸物,燒物,沙律,火鍋,湯麵,冷麵,飯類。我哋叫咗一個鍋,一個燒物,兩個卷物同埋一個小食。🎈限定蟹+牛肉火鍋二人前 $380三隻蟹再加碟牛肉,都幾抵食。湯底好清,絕冇任何味精,畢竟清湯更能食出海鮮鮮味。配料亦都好多,金菇,鮮冬菇,甘筍,豆腐,大䓤,雜菜同水晶粉,份量都幾多。🎈北海道帆立貝黃金燒 $148面層厚厚嘅芝士,食落香濃Creamy,仲有大量蟹籽,非常鮮味。帶子已切好幾份,方便share食,好鮮甜。🎈芝士天婦羅蝦卷 $88蝦肉大大舊,食落啖啖肉,面層有片芝士,食落更惹味。🎈加州卷 $48蟹籽香脆,略帶咸鮮,加埋青瓜絲,玉子,蟹柳,令人好開胃!🎈牛油焗野菌 $58牛油香氣濃郁,野菌爽口。
我哋叫咗一個鍋,一個燒物,兩個卷物同埋一個小食。
🎈限定蟹+牛肉火鍋二人前 $380
🎈北海道帆立貝黃金燒 $148
🎈芝士天婦羅蝦卷 $88
蝦肉大大舊,食落啖啖肉,面層有片芝士,食落更惹味。
🎈加州卷 $48
蟹籽香脆,略帶咸鮮,加埋青瓜絲,玉子,蟹柳,令人好開胃! 🎈牛油焗野菌 $58
牛油香氣濃郁,野菌爽口。