2010-08-22
想去一個親近大自然而又對食物無咩要求又唔怕貴o既朋友..可以去呢間餐廳試下..坦白講除左環境靚之外..食物就真係一般..而且偏貴~去過一次我諗就唔會再去~!!麵包籃麵包一般..偏硬而且唔算新鮮..用o既牛油都只係普通獨立packing o既butter...睇佢o既麵包籃就知道呢間餐廳完全唔係佢自稱o既高級意大利餐...雜菜湯用料足..真係有一粒粒o既蔬菜..唔係味精湯..不過味道都只係acceptable龍俐扒睇落好似好大份..不過一d都唔多肉!!中間成排骨..前後得薄薄o既魚肉!!味道都幾好~魚肉半煎炸..算香口..用酸酸地o既garlic白汁配..都幾好食!!牛仔扒配田螺男朋友食o既main dish..佢話味道食落完全唔似牛肉..似雞肉/豬肉..個waiter話因為佢地選用牛'仔'肉..而因為牛仔未成熟所以血管唔多..以至肉質幼嫩到食好落好似白肉甘!!鍾意食血淋淋又重牛味o既beef lover..千萬唔好order呢個..會令你好失望!!士多啤梨mousse呢個跟餐o既甜品反而係我覺得全晚最有誠意之作..佢d mousse食得出有落足士多啤梨去做..有攪碎o既果粒..而mou
麵包籃
雜菜湯
龍俐扒
牛仔扒配田螺
士多啤梨mousse
呢個跟餐o既甜品反而係我覺得全晚最有誠意之作..佢d mousse食得出有落足士多啤梨去做..有攪碎o既果粒..而mousse都做到好企身~!!食粒落似食緊好light o既雪糕甘
另外,要講下佢地o既員工質數真係好extreme..有幾個waiter/waitress都好有禮物..但係有幾個就真係會獨怒到d客人~因為佢地講野好串又好無manner~而且一路做野一路食住香口膠!如果呢個餐廳想做到佢所謂o既"高級"意大利餐廳..靠個環境撐住唔會捱得耐..好好improve佢地o既員工同食物質數係大前題!!