2008-11-21 14 瀏覽
新開一於試試,價錢唔平,無當佢係快餐,而係shake'em bun果個級數。係試就比足誠意,如下:triple fatburger ($80) + bacon($5) + egg($5) onion rings ($20)fat fries ($20)個飽擺明想同 shake'em bun 既 gangbang 比比。triple fatburger飽比較細,肉相當好,配料夠,煙肉多而脆,隻蛋就唔知去左邊咁,無蛋黃四溢既情況。絕對夠fat。同gangbang各有千秋,要睇各人喜好。triple fatburger塊肉比較有質感,肉香重,gangbang賣肉汁,實在有多少阿蘇蒸肉餅既手法,灌左好多水。triple fatburger塊肉煎到有多少黑邊,可以話overcook,不過又稍香脆惹味。triple fatburger蛋同煙肉放底,肉在上,隻蛋就咁葬左,呢方面無gangbang咁好。配料覺得triple fatburger略勝,多樣,味道有層次,gangbang一味生菜番茄,當然又可能有人鍾意咁清新。賣相triple fatburger就比較差,唔知係米太忙,個飽未打開張紙,外面都

係試就比足誠意,如下:
onion rings ($20)
fat fries ($20)

賣相triple fatburger就比較差,唔知係米太忙,個飽未打開張紙,外面都搞到油立立咁。唔單止triple fatburger係咁,有賣相差同overcook既問題,連洋蔥圈都一樣。

洋蔥圈非常失敗,炸過龍,個色好得人驚,黐埋一堆,又甩炸獎,個紙盒索滿油。好懷念當日jack in the box個洋蔥圈,如果jack in the box個洋蔥圈係一百分,今日呢個fatburger洋蔥圈只值四十分。

薯條如何呢?賣相算無咁衰,食落口感仲幾好,外脆內滑,不過食左兩條就開始覺得唔對路!點解無咩薯仔味??!!薯仔味之弱,比麥記重低,好似食粉咁,認真失敗。

最後講地方同服務。新開都幾好,不過個吊頂餐牌實在吊得太高,又有塊假天花吊板遮住,第一行食品完全睇唔倒,除非已經行到收銀前。

shake'em bun 外賣堂食都用pager,fatburger就用號碼牌加個銀座,囉住佢企係度好似變左選美佳麗咁。

收銀好唔掂,英語水平不達標,聽佢講onion rings好爆笑。

員工有成十人都唔係太高效率,衣履欠整齊,有多少志願機構交比長期失業者果種合作社既團隊感覺。

其中一個收銀一邊囉住舊已經好濕既紙巾係度不停抹鼻涕,一面落單。真係要整頓下。

總結,得個飽係shake'em bun果個級數,其餘雖然收費不菲,實在質素分分鐘差過麥記。
  • triple fatburger