2020-08-01 3914 瀏覽
呢間餐廳嘅sunday brunch 好受人歡迎, 見身邊好多同事嚟完都大讚,所以自己忍唔住都要黎試試。 接待嘅服務員態度好 殷切 ,感覺十分welcoming。 我哋安排的位置可以多角度睇到海景, 十分開心 。 其實餐廳多處可以欣賞到香港美麗嘅維多利亞港, 感覺十分開揚, 坐得舒服。 坐低睇清楚個menu,終於知道點解咁受大家歡迎,尤其是我身邊個同事家中係有年幼既細路仔 - “complimentary for kids under 10 years old". 唔怪得啦! Sunday brunch 個menu好豐富,好多嘢食, 最後係食到非常飽飽。 頭盤包括多樣西班牙小碟, 例如炸小丸子(ham croquette), 西班牙咸火腿/風乾香腸/芝士, 醃製小白鯷魚 (white anchovies), 黑松露火腿芝士迷你多士 (truffle Jason and cheese bikinis), 半熟蛋脆薯 (broken egg) , 西班牙小青椒 ,沙律等等。 其實說完個頭盤都已經飽飽!! 頭盤雖然選擇多,份量亦都可以免費添加, 但食物嘅質素同烹調其實好一般。 例如西班牙火腿冇乜香味,只係得個鹹字; 西班牙迷你小多士,完全無松露嘅味道; 或者係半熟蛋脆薯十分,十分, 十分咸; 小青椒都一樣十分行咸,仲要好多油, 油浸青椒咁。 唯一嗰個醃製小白鯷魚係最好食! 沙律都幾好。 到主菜,每人可以選擇一樣。 我哋揀咗經典西班牙飯,斧頭扒(Tomahawk); 乳豬(Segovian 塞哥維 style)。 唔知係咪因為已經食飽咗,所以食主菜時,覺得樣樣嘢都好一般。 西班牙飯,冇乜特別, 又係咸。 乳豬唔係好新鮮,所以有啲哨, 但燒得唔錯,個皮都值得食 (當然終都係我哋廣東人嘅乳豬係最好食)。 斧頭扒好失望,肉嘅質地有啲老, 牛騷味唔夠。 甜品就算啦,非常普通, 都費事提。 如果講地方 ,食物嘅份量,呢度係合格。如果係講食物嘅質素同烹調,就真係唔得。我唔會再番黎, 但如果有朋友問好唔好黎呢度,我覺得睇下佢地抱住咩心態。 始終十歲以下嘅小童係免費, 食物選擇多,份量多,環境靚爆, 服務態度一流 ,有吸引人之處。 但如果你係在乎質素同埋要好食嘅,我就唔會建議嚟呢度囉。
2020-07-19