2021-06-13 551 瀏覽
同老公慶祝因為佢鍾意食扒訂咗呢度。呢度係切肉店butcher + 入邊係餐廳。裝修平實美式風格,座位有少少迫。食物選擇不多,有幾款頭盤,各種不同嘅扒同 side dishes. 諗咗好耐要牛肉嘅邊部份,點知落order先講俾我哋知,當日只有tenderloin, rib eye, and sirloin。等我仲花咁多時間去研究,頂!前菜嘅牛肉他他,小小失望。基本上只係牛肉加橄欖油加少少鹽胡椒。比較喜歡多啲調味嘅tartar, 最好有喼汁少少芥末洋蔥同生蛋。同時呢個他他肉味亦不夠濃。我哋點左 tenderloin and rib eye. 生熟控制得好好,肉質亦適中。佢哋應該係對自己嘅肉好有信心,所以只有海鹽放一角做調味。佢哋選擇嘅靚海鹽係好大片嘅,係flakes。但放喺肉上邊一片片實在太鹹,我自己比較傾向grind出來的。 我冇特別問牛肉嘅出產,牛味偏淡。Side dish potatoes gratin 幾好。總結,不過不失。

Beef Tatar

Rib  eye
Tenderloin

Side dish potatoes gratin 幾好。

總結,不過不失。