2018-07-07
友人極力推薦呢間日本菜,主打正宗日本菜式,亦有特色mix n match嘅廚師推介。今晚約定朋友食得好d...一於就試下omakase😍我都係第一次食ja六點刺身❤️三文魚腩: 肥美,魚香濃厚有頭甜蝦:蝦如其名,既甜又鮮綢魚: 爽口,魚香滿滿帶子:新鮮鮮甜特色手卷❤️超有驚喜既手卷,廚師以生菜代替紫菜,內有火炙三文魚,三文魚籽,蝦乾,壽司飯,特色醬汁。mix都好出色,好fresh原條燒竹之子目張❤️初體驗😍燒得剛剛好,魚肉嫩滑,沾上醬油更能帶出魚既鮮味。鐵板南非(五頭)鮑魚❤️非常彈牙,份量岩岩好。唔使驚食滯啦九條蔥黑豚肉卷❤️九條蔥中和返黑豚肉既重口味,令到成件事變得剛剛好~一啖食落肚好滿足粟米白飯魚天婦羅❤️好特別既tempura..炸醬唔會太厚,炸得脆身。加上香甜粟米同埋白飯魚,好新鮮既配搭白松露甲羅燒❤️最期待的菜式店員好細心幫我地燒~可加上多士及蔥一齊食。完成未食以經聞到超香濃既松露香味。我唔客氣喇真係大滿足。 今次係我Omakase初體驗,雖然廚師會一道一道咁準備,上菜時間會比平時慢。但食得出每一道菜嘅心思好值得!
六點刺身❤️
三文魚腩: 肥美,魚香濃厚
有頭甜蝦:蝦如其名,既甜又鮮
綢魚: 爽口,魚香滿滿
帶子:新鮮鮮甜
特色手卷❤️
原條燒竹之子目張❤️
初體驗😍燒得剛剛好,魚肉嫩滑,沾上醬油更能帶出魚既鮮味。
鐵板南非(五頭)鮑魚❤️
非常彈牙,份量岩岩好。唔使驚食滯啦
九條蔥黑豚肉卷❤️
粟米白飯魚天婦羅❤️
白松露甲羅燒❤️
最期待的菜式店員好細心幫我地燒~
可加上多士及蔥一齊食。
完成未食以經聞到超香濃既松露香味。
我唔客氣喇真係大滿足。