2018-06-28 143 瀏覽
今日去咗荃灣川龍街百悅坊11樓嘅「福丸水產」食日本野,餐廳裝修非常日式,有好多卡位,私穩度不錯,朋友去食飯傾計慢慢坐一流👍🏻 我哋叫咗二人Omakase~ 🍣 六點刺身包括深海池魚,凡立貝,甜蝦,三文魚,左口魚,金目鯛,每一款都新鮮好味,三文魚腩超級肥美,充滿油脂,凡立貝新鮮,爽口甜美~ 🍙 特色手卷福苑特色手卷,非常新穎特別,用生菜代替紫菜包手卷,中間有一片好大塊嘅火炙三文魚,有三文魚子,有少量嘅飯,亦有炸蒜同洋蔥粒,整體口感好好,香口又好味😋🍥 鐵板南非五頭鮑鮑魚係熟嘅,燒得剛剛好,切成薄片,肉質爽口,腍身入味,正👍🏻🐟 原條燒竹之子目張第一次食竹之子目張,係白身魚,魚燒得形狀好靚,肉質鮮美,配上醬汁更好味😋🐖 九條蔥黑豚肉卷賣相精緻,小小的兩卷,黑豚肉燒得好香,九條蔥亦都好香,非常夾~ 🍤 粟米白飯魚天婦羅清楚見到白飯魚同粟米粒,口感唔錯,配合醬汁同鹽食更好味~🦀白松露甲羅燒店員會幫我地燒埋,店員介紹本身嘅蟹膏已經係煮過,半熟嘅狀態先去燒嘅,所以唔會燒到硬晒先食,仍然保持滑滑嘅口感,加上有蟹子同蛋,味道非常好,多士亦都會烘熱一齊食,最後加埋蔥喺上面,非常正😋👍🏻餐廳食物質素好,服

🍣 六點刺身

🍙 特色手卷

🍥 鐵板南非五頭鮑

🐟 原條燒竹之子目張

🐖 九條蔥黑豚肉卷

🍤 粟米白飯魚天婦羅
清楚見到白飯魚同粟米粒,口感唔錯,配合醬汁同鹽食更好味~

🦀白松露甲羅燒

餐廳食物質素好,服務唔錯,環境亦都好,好值得大家一試~