2016-09-27 150 瀏覽
終於有機會食Omakase,師傅發辦嘅好處就係唔使煩,以一個既定價錢就食到當日最新鮮嘅食材,所有野都有師傅決定。原來係旺角開咗間高級日本餐廳,叫鮨心,一入餐廳,現覺得餐廳的裝潢非常高貴優雅,有日本風味。今晚我哋揀咗$600嘅omakase,事不宜遲,立即開始。先來前菜,估唔到前菜有咁多嘢食,約略估計都有十幾種,有炸嘅,有煎嘅,亦有凍食嘅。印象最深刻嘅係玉子燒同埋醃製黑豆,玉子燒調味剛好,蛋味香濃。食完前菜,就到壽司了,呢個套餐包了八貫壽司,鰹魚壽司、火炙三文魚生菜包、牡丹蝦壽司、火炙金目鯛壽司、火炙右口魚邊壽司、岩鹽吞拿魚腩壽司、海膽壽司,仲有湯、卷物、甜品。所有壽司都味道新鮮,最鐘意食海膽軍艦,好鮮甜呀!火炙三文魚生菜包非常特別!

今晚我哋揀咗$600嘅omakase,事不宜遲,立即開始。