又嚟咗將軍澳嘅Monterey,又係發掘美食嘅時間,見到呢間滿滿都係雞嘅餐廳,感覺好似好好味,於是入去嘆番隻OMG Chicken 🐓 叫咗2人餐 ($168),CP值都幾高,有半隻燒雞、薄餅、1份薯條、2隻雞翼、2片蒜蓉包同2杯飲品,好齊全,食得好飽🥰燒雞叫咗自家燒烤醬,醬汁鹹香惹味,同鮮嫩嘅雞肉好夾,而且燒雞肉地都幾厚身,啖啖肉好滿足😚8吋薄餅都好正,叫咗OMG Pizza🍕 ,味道都幾特別,有車厘茄、車打、水牛芝士、雞肉,配料多元豐富,同埋蕃茄醬味道夠晒突出😎,酸甜醒胃;另外,pizza餅皮整到得好有質素,鬆軟但脆身,啖啖滋味😋雞翼鹹甜juicy,十分之嫩滑;蒜蓉包好好好味,蒜蓉味突出,脆身到咬落去sup sup聲;薯條更係高質,熱辣辣,外脆內軟,綿密到冇得彈,配搭埋蕃茄醬冇得輸😋飲品就叫咗可樂同雀巢檸檬,香甜得嚟又夠晒冰涼,配搭薯條pizza一流🤩

雞翼
薯條