2023-04-12 1227 瀏覽
朋友話俾我知喺呢度見工,點知發現原來呢幢商廈好似仍然係空空如也,得一間食肆😂又冇特別嘢想食,其實之前我自己嚟過一次,就提議食啲簡單嘢啦。 上次我一個人叫咗碎蛋沙律包,今次見到佢有啲意粉🍝類食物,於是就決定一個甜品,一個意粉share食!另外叫咗dirty同埋piccolo. 甜品Apple tart 就好一般囉,又冇幫我加熱,面頭啲蘋果好似雪咗好耐咁,就嚟凍到結冰。個肉醬千層麵味道都唔錯,雖然都有啲似supermarket現成買返嚟焗返熱佢🤪我要嗰杯dirty好啱我口味,唔太苦. 反而杯piccolo 就苦🉐️⋯⋯食完見仲有時間,朋友再去買咗個用白兔糖整嘅甜品。形狀好似一舊雲,初初佢擔心會超級甜,但係侍應一句:冇我地想像中咁甜 😅結果又的確係喎,雖然價錢貴咗啲,仲好食過個Apple tart😅😂

Apple  Tart
肉醬千層麵