餐廳: Hooked
資訊:

2019-06-24 2494 瀏覽
朋友介紹食炸魚薯條一定要試下 HOOKED, 專登安排星期六下午慕名一試馳名嘅炸魚薯條。大概下午2點鐘左右到達、小店主打外賣所以座位不多。呢個時間有數位外籍客人正在光顧,見到佢哋食得津津有味。已經按耐不住同夫人一齊點咗兩份一樣的紐西蘭藍雪魚,薯條及lemonade 。今日氣温都成三十幾度, 本人由中環行到上嚟都已經大汗淋漓, 辛苦了老板要企响個炸爐傍邊幫我哋點嘅炸魚薯條即叫即炸。以不含膽固醇及非基因改造嘅高級澳洲葵花油炸起,除咗聽起嚟都覺得健康同食得安心之餘, 外皮炸得依然脆口,魚肉結實唔韌仲仍然有肉汁(真心想請教下點樣可以炸成咁)。 冇另外要醬汁,原味加小許鹽已經惹味非常。