2018-06-05
上一次去東京One Piece Tower 好想食Sanji 間Baratie度食野, 不過個排岩岩新開, 好難book, 試唔到。知道香港開左, 就即刻黎潮聖喇!其實個選址都幾強, 係黃埔隻船度, 幾配合主題。呢間餐廳有少少似日本主題餐廳既風格, 餐廳側邊有埋鋪賣紀念品。先講餐廳內部, 場境係扮緊航行中既梅利號內部, 播既係One Piece 既歌, 有齊船員既Figure,香港主題餐廳黎講, 算係做得好精緻, 黎到有種開心既感覺。Franky Super 漢堡代表Franky 既天藍色漢堡, Size 同Franky 一樣咁大隻。藍色既麵包係幾鬆軟, 中間漢堡扒之外, 有新鮮既番茄同埋生菜; 我好鍾意伴碟既星星薯餅, 原本想叫Nami既星星薯餅, 不過Franky Super 漢堡有埋可以食哂兩樣!Luffy 草帽咖哩飯呢個飯個造型好吸引, 哈哈我影既還原度係咪好高!本身對呢個飯無咩期望, 都係打卡用, 但入面D 牛肉粒比想像中好味, 有口感個種。悲觀鬼芭菲雖然呢個係配角, 但一直覺得佢勁得意!!悲觀鬼芭菲上層係雪糕, 中間有Cream 同士多啤梨, 而最底個層係Jelly, 食落
其實個選址都幾強, 係黃埔隻船度, 幾配合主題。
香港主題餐廳黎講, 算係做得好精緻, 黎到有種開心既感覺。
Franky Super 漢堡
我好鍾意伴碟既星星薯餅, 原本想叫Nami既星星薯餅,
不過Franky Super 漢堡有埋可以食哂兩樣!
Luffy 草帽咖哩飯
呢個飯個造型好吸引, 哈哈我影既還原度係咪好高!
悲觀鬼芭菲
雖然呢個係配角, 但一直覺得佢勁得意!!
食落唔算好甜, 如果可以再雪凍D會再好味D!
山治藍菠蘿梳打
好得意, 個杯整得好好, 有埋menu 幅插圖係隻杯度!
味道係菠蘿冰既味, 不過藍色, 入面有菠蘿肉架
艾斯雜果賓治
呢杯係男朋友點既, 佢話覺得好飲過我個杯~
食完飯後我地去左紀念品個邊度行, 呢度D one piece souvenir 好似比較少見~
至少有D上次一月去大阪未見過既, 連蛇姬既內衣都有哈哈哈
希望下次黎, 會有漫畫入面Luffy 食既野食~