2015-04-05
最鐘意同人慶祝特别節日而去食新又貴既野, 心裏感覺良好!是晚亦然, 三位女士一同來試下呢間居酒屋!此居酒屋不失所望有大量酒類供應, 啤酒梅酒清酒, 花多眼亂。喝酒卻又唔識揀既我地最後揀左梅酒tasting set, 一人一set一set五杯shooter size, 像紅酒一樣有次序由淡到濃。可多試幾款又吾會飲飽你!五杯特性不同, 清甜, 香甜, 酸甜, 甜到漏, 令人陶醉!食物方面, 我地點左餐廳力推的名物:鹽燒喜之次看着魚在中央的鹽枱上垂直插着燒, 燒出來魚油香, 皮薄帶咸, 魚肉juicy口感軟硬適中, 話雖如此, 我沒有考慮要再花HKD 888 來再吃一次……..薄切牛肉眼壽司: 亮點是一粒壽司飯上舖着手板一樣大的肉眼, 燒過當然散發着焦牛油香, 幾粒鹽係面, 咁既配搭係冇得輸…..不知誰是原創但現在坊間壽司店已有類同的壽司, 重點是牛的質素。炎丸的是好, 亦也理解因為呢一粒壽司盛惠HKD 118/一粒, 我10秒食完之後有食即製木桶豆腐, 壽司盛合, 不過不失,不提也罷!信用卡優惠有free dessert, something like 綠茶牛奶布甸!後悔!好難食!我求你不
是晚亦然, 三位女士一同來試下呢間居酒屋!
食物方面, 我地點左餐廳力推的名物:鹽燒喜之次