2022-04-05
話說要去裕民中心攞件,而呢間之前都想幫襯,見近近地所以支持下小店。首先望下餐牌,見海南雞飯$33幾平喎,所以就點咗。入到去見到個應該係老闆嘅男人㩒緊電話,咁跟住戴返口罩,冇洗手就筆飯同湯,咁我諗住算啦,都係盒外面啫,佢媽斬雞時都有係咁意洗下手。之後佢話$35,我心諗係咪外賣加$2,所以問多次,跟住佢話加咗價,原來出面兩個牌,一個改咗一個冇改,而我淨係睇到冇改果個。其實你改咗價錢,兩個餐牌都show出嚟畀人睇,有乜理由改一個唔改一個。同埋佢整得open kitchen,衞生一定要好好睇睇做畀人睇,成個過程我睇哂,我發現個盒蓋墊咗喺個盒底,個盒畀佢摸過哂,我唔明點解個蓋要墊喺底🤦🏻♀️同埋所有汁倒哂落碗飯,好多汁,成碗飯都係鼓油我已經食唔出油飯係咩味,總之試一次就夠。