2019-12-05
很高興獲抽中參與今晚OpenRice x PrimeHouse Whisky Lounge 舉辦的威士忌 品酒🥃活動。Prime House場地寬敞別緻及高格調,小食煙鴨胸粗薯條同埋馬卡龍又好吃。講者Alvin很專業講解威士忌及介紹特別配合Openrice20周年選的三款威士忌,亦教我們怎樣試酒。原來威士忌是no fat, 同埋抗氧指數高,高於紅酒,適量飲是很好的👍Prime House 除了提供租場餐飲服務,亦有午餐及晚餐🍽,當中的菜式會用到威士忌,不喝酒的朋友可放心,威士忌的酒精在烹調過程中已揮發。 我地今次都品嘗到用威士忌酒來整煎煙鴨胸,好味呀👍😋希望下次去吃更多美食😁一直以來都會用OpenRice #搵野食,依家除左可以Book位,更有不同優惠活動可參與。Openrice Marketing同事好nice, 同佢地傾談,又更認識Openrice的運作。原來Openrice已經做左20年,真係唔講都唔覺😊
煙鴨胸肉