2016-01-04 1852 瀏覽
今晚,想喺銅鑼灣搵個地方食飯,朋友提議不如去 Mini Club 啦,食完飯仲可以飲番杯,唔使轉場,夠晒方便。之前我哋都有去開旺角嗰間,覺得食物同環境都唔錯,我當然無異議啦。嘩!原來呢度嘅裝修,相比起旺角真係靚好多,最鐘意佢個倒轉咗嘅巴黎鐵塔,粉紅色好靚,而且仲好浪漫,好有 feel。朋友鍾意食海鮮,生蠔當然要叫兩客先至夠,一客有四隻,$148 好抵食,可惜嗰晚生蠔只賣剩四款,有D失望,無得揀之下,決定要晒四款,好彩四款生蠔雖然唔算肥大肉厚,但都好新鮮爽甜。海鮮拼盤,當然唔會放過,其實呢兩樣嘢,可以話係我哋嘅「 定番組合 」每次都會叫。鍾意呢個併盤種類夠多,龍蝦、麵包蟹、大蜆、藍青口、翡翠螺,仲有鮑魚,全部都好甜,好新鮮,真係過足口癮。都話朋友係海鮮達人,又叫咗龍蝦汁海鮮意大利飯,煙煙靱靱,加埋海鮮配料,又有龍蝦汁嘅鮮味,又香又好味,啱晒佢胃口,而自己都係鍾意佢哋嗰個,白松露醬蜆肉什菇意大利飯多D,好回味。仲有一個一定食嘅,蜜糖雞翼,焗得啱啱好,唔會太乾身,入口甜甜地,邊位少少燶,送酒真係好正。今晚,飲咗杯靚絕嘅雞尾酒 Fire Rose。其實,因為上次喺旺角,見倒隔離枱,有人飲緊,當
今晚,飲咗杯靚絕嘅雞尾酒 Fire Rose。其實,因為上次喺旺角,見倒隔離枱,有人飲緊,當時已經決定,下次自己一定要飲,因為佢點火嘅時候,真係好靚,仲會引離好多艷羨目光。味道除咗有酒香,仲有D玫瑰花嘅香味,好好飲,但係,原來呢杯酒嘅酒精度都幾高㗎。
Mini Club ,一個咁有浪漫氣氛嘅地方,當然係情侶勝地啦,但其實成班朋友離飲吓嘢,放鬆吓都好唔錯,而朋友就話,鍾意呢度除咗坐得舒服之外,就係佢D食物啦,我知,尤其是係海鮮吖嗎!
2015-12-28