餐廳: 四季菊日本餐廳
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
同女朋友慶祝生日,卜左四季菊一個staycation package $5115,價錢包括四季菊一個dinner set。Booking 時餐廳話可以坐bar枱睇住廚師喺鐵板煮嘢食,咁我哋就request坐bar枱,亦有備註慶祝生日。女朋友唔食牛肉,所以我都request左其中一份主菜轉豬肉。先講服務質素 - dinner 當日職員帶位,安排我哋坐一個bar枱嘅其中一邊,但全程廚師喺遠處鐵板煮嘢食,而唔係我哋面前煮;我哋問職員,佢話「因為我哋係package ga dinner,所以將我哋擺埋一邊」- 呢句說話令我哋有hard feeling,以為自己喺茶餐廳。其實我哋個package $5115係包埋dinner,所以唔係食free dinner架,不過感覺職員當我哋食free dinner,感覺被歧視,而餐廳又好多位,非full booking。講完服務,講返食物質素:首先前菜:白梅貝、鮮腐皮伴三文魚籽、水雲菜、黑豆蜜煮白梅貝好大隻、水雲菜幾好食刺身: 吞拿魚、帆立貝吞拿魚無味而乾,帆立貝都乾,唔新鮮鐵板燒:香煎法國鵝肝、美國牛肉薄燒、豬肉鵝肝中規中矩,比較細、有筋,麻麻地;牛肉比

- 呢句說話令我哋有hard feeling

首先前菜:白梅貝、鮮腐皮伴三文魚籽、水雲菜、黑豆蜜煮
白梅貝好大隻、水雲菜幾好食

刺身: 吞拿魚、帆立貝
吞拿魚無味而乾,帆立貝都乾,唔新鮮

鐵板燒:香煎法國鵝肝、美國牛肉薄燒、豬肉
鵝肝中規中矩,比較細、有筋,麻麻地;

牛肉比較普遍,質素食落似打邊爐牛肉;而廚師都整左牛肉比我女朋友,似乎職員無同廚師講一份轉豬肉

雞肉菠菜稻庭烏冬
成餐飯最好食嘅嘢,湯底出色,雞肉夠大、多,烏冬滑

甜品:cheese cake,時令水果
Cheese cake幾好食

本身我哋好想再加錢散叫食物,但咁嘅服務態度,女朋友叫我慳返😂
如果walk in客人嘅待遇同package客人待遇有差別,即使食walk in meal,我都唔會再黎幫襯
,因為高級餐廳理論上對待所有客人都係一視同仁。
2022-09-15
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日